Terapimetoder
Min teoretiska grund är psykodynamisk AFT och KBT och arbetar integrativt, det vill säga att metoden anpassas efter personen jag har framför mig och beroende på vad du vill ha hjälp med. Det kan handla om dig själv, ditt barn eller annan närstående. AFT och KBT vilar främst på inlärningspsykologi, anknytningsteori, psykodynamisk konfliktteori och affektteori. Med enkla knep och ökad förståelse hjälper jag dig att påbörja utvecklingen mot ett mer balanserat och autentiskt liv.
AFT
Psykodynamisk affektfokuserad terapi (AFT) är en terapimetod som kombinerar psykodynamisk teori med affektteori. Den är utformad för att hjälpa dig förstå och bearbeta dina känslor, vilket kan leda till förbättrat psykiskt välmående och starkare relationer.
I AFT betonas känslors centrala roll i vårt psykiska liv. Genom att fokusera på att identifiera, uttrycka och bearbeta underliggande känslor, kan du uppnå större självinsikt och emotionell frihet. Ett stort fokus läggs på hur känslor uttrycks och upplevs i kroppen, och hur dessa känslor påverkar våra tanke- och beteendemönster.
Detta kan leda till minskad ångest och depression, förbättrad självkännedom och starkare relationer.
KBT
Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en evidensbaserad terapimetod som hjälper dig att förändra negativa tankemönster och beteenden. Genom strukturerade och målinriktade tekniker kan du uppnå varaktiga förbättringar i ditt psykiska välmående.
KBT fokuserar på samspelet mellan tankar, känslor och beteenden. Genom att identifiera och omstrukturera negativa tankar och beteendemönster kan du lära dig att hantera olika psykiska besvär mer effektivt. KBT är en strukturerad och tidsbegränsad behandlingsmetod med konkreta mål som formuleras för terapin.
Målet med KBT är att ge dig de verktyg du behöver för att bryta negativa mönster och skapa positiva förändringar i ditt liv. Detta kan leda till minskad ångest, depression, fobier, tvångssyndrom och stress, samt förbättrad självkänsla och livskvalitet.
All forskning visar att det är relationen som är mest avgörande. Så låt oss träffas och ta det därifrån!
Hur går en terapi till?
En terapi hos mig inleds med två till tre bedömningssamtal. Under dessa samtal får du beskriva din situation, berätta varför du väljer att söka stöd just nu och vad du har för mål eller förhoppningar med terapin. Efter dessa samtal kommer vi överens om ett behandlingsupplägg, hur ofta vi ska träffas samt syfte och mål med terapin.
De inledande samtalen är till för att du ska känna efter hur det känns tillsammans med mig.
Terapi ska kännas tryggt och utvecklande.